اخلاط اربعه
در قديم معتقد بودند كه عالم از 4 عامل آتش خاك آب و هوا را عناصر سازنده عالم هست و طبق آن توجيه مي كردند حوادث وعوامل را حالات انسان را ولي الان علوم ديگري جايگزين آن شده است و با آنها توجيه مي شود. البته اين علوم هم يقيني نيستند و هم اكنون هم بارها شاهد نقض اصول و قوانين بوده ايم و تا علمي كه كاملاً مبتني بر وحي باشد توليد نشود اين تناقض گويي ها و اين تضادها ادامه خواهد داشت علمي مثل فقه بگذريم.
آنها آتش را گرم خشك مي دانستند و خاك را سرد و خشك و هوا را گرم و تر و آب را سرد و تر و بدن را اينگونه توجيه مي كردند گرماي بدن را چون هم گرم بود و هم خشكم كنند (گرم و خشك مي گفتند) حالا به علم روز اگر بخواهيم توجيه كنيم گرمي و خشكي را اينگونه مي شود كه هرچيزي كه سديم در آن باشد مي گوييم تر است(به همين خاطر كسي فشار خون دارد مي گوييم نمك نخورد چون باعث مي شود مواد داخل نسوج جمع شوند جمع كه شدند فشار بالا مي رود با خوردن مواد سرد و تر باعث ورم كردن دو نوع پمپ سديم و پتاسيم است اگر ديديد كه ادرارتان خوب دفع نمي شود موادي خورده ايد كه سديم يا كلرور سديم داخلش زياد بوده است اين مطالب بسيار مهم است كه با دانستن مزاجها راحتتر درمان صورت گيرد. پس مواد پتاسيم دار مي خوريم تا ادرار راحت دفع گردد ديگر احتياجي نه لازيكس (داروي شيميايي نداريم) كه دكترها مي دهند. علت ورم هم اين است كه دو نوع پمپ مرتب كار مي كنند و كارشان تنظيم مايعات بدن است اگر غذاهاي ما متعادل باشد كه هيچ ولي اگر نامتعادل باشد مايعات بدن كلاً دفع مي شود (پتاسيم بالا) و يا هم اينكه زياد ذخيره مي گردد (سديم بالا) بعضي ها كه پاهايشان ورم مي كند و بدن ورم دارد مي گويند كليه از كار افتاده است كه اشتباه است چون اگر از كار افتاده بود مي مرديم پس آنهايي كه سديم دارند «تر» هستند و اگر پتاسيم داشته باشند مي گوييم (خشك است)
گرم و خشك چگونه در علوم روز توجيه مي شود؟ PH خون بدن انسان بايد بين 4/7 – 2/7 باشد پس آنها را تقسيم بندي مي كنيم كه آنهايي كه اسيدي هستند مي گوييم سرد است و آنهايي كه قليايي هستند مي گوييم گرم هستند. توجه به اين نكته خالي از لطف نيست كه واقايعي يكسان از ديد حكماي قديم و دانشمندان كنوني به طور مختلف تفسير مي شوند اين به همان علت است كه گفتيم و آن اينكه اين علوم يقيني نيستند دراين بحث هم مي بينيم كه چهار حالت بدن با دو علم (علم قديم و علم جديد) به دو گونه متفاوت تفسير مي شود اين مشكل هم تا هنگامي كه علوم از منبع يقيني نجوشد باقي خواهد ماند البته منظورمان اين نيست كه همه علوم نقلي شوند.
حالا غذاهايي كه پتاسيم دارند (درمواقعي كه نمك زياد خورديد كه سديم شما بالا رفت): خيار با ته بخوريد روزي 2 تا 3 عدد، كاهو، موز و مغز بادام (جودوسر تر است)
مزاج غذاها در جزوه آمده است
مواد بصورت خام خورده شود
آب: در بدن انسان (
خاك: عناصري كه در خاك است در بدن انسان هم هست (خاك را مي گويند سرد و خشك است يعني اسيدي و پتاسيم دار)
هوا: گرم و تر است
اخلاط اربعه در بدن: صفرا، خون، بلغم، سودا، صفرا ترشحات كبداست چون زرد است مي گويند صفرا، سودا در علم پزشكي به آن مي گويند سليمان خون، بلغم: چيزي مثل سفيده تخم مرغ و الان به آن لنف گويند، خون هم كه خون است.
ESK: آزمايش روماتيسم كه مي آيد سودا را بررسي مي كند و اگر داشتيد مي گويد كه كورتون بخور كه در روش ما با غذا علت از مي بريم.
صفرا يعني زرد: يكي از كارهاي مغز استخوان ساختن گلبول قرمز كه 120 روز عمر مي كردند بعد از 120 روز مي رفتند داخل طحال و آنجا شكسته مي شد بعد هموگلوبين 95% پروتئين 5% آهن آهن ميرفت در كبد بصورت فيريتين ذخيره مي شد خانمهايي كه زياد چايي مي خورند دچار كمبود آهن و آنمي مي شود كبد از اين آهن مي ريزد داخل خون حالا اگر زياد چايي خوردند زياد پيتزا و ... خوردند كبد مداوم آهن مي ريزد داخل خون آنگاه فيريتين كبد مي رسد به 350 پزشك مي گويد برويد نمونه برداري از كبد كنيد و كبد درست كار نمي كند.
قند هم در كبد ذخيره مي شود و پروتئين هم يك تغييراتي در آن ايجاد مي كند وتبديل به صفرا مي كند و مي ريزد داخل صفرا اين كيسه صفرا وقتي ما غذا خورديم و غذا وقتي داخل دريچه پيلور شد و داخل روده شد اين كيسه صفرا منقبض مي شود و صفرا را مي ريزد داخل روده كوچك يا اثني عشر و غذا را هضم مي كند پروتئين گلبولهاي قرمز تبديل به صفرا مي شود و 18 تا 20 بار باز جذب انجام ميدهدو
صفرا: جزء گرم و خشك است چون PH حدود 5/8 است پس صفراويها اگر زير دندة راست آنها دست بگذاريم هميشه گرم تر است (پس غذاهايي بايد بخورند تا صفرا را كم كند) كه در طب قديم به آن (آتش مي گفتند) كساني كه اين صفراوي هستند هميشه لبهايشان خشك است و ترك مي خورد كه پزشكي روز ويتامين A.D مي دهند كه فايدهاي در آخر شايد نداشته باشد آثار جانبي هم دارد و باعث شوره سر دارند هميشه، پوستهاي نازك سريعتر مي سوزند مثل لب و سر و پلكها پوست پوست مي شوند
سودا: (سرد و خشك است يعني اسيدي و پتاسيم كه در طب قديم خاك بود) كه بيشتر در طحال توليد مي شود چيزي شبيه جگر سياه است زير دندة چپ از لحاظ شرعي خوردنش حرام است، گورستان گلبولها آنجاست قديم مي دادند به بچه هايي ك شب ادراري داشتند همانطور كه گفتيم گلبولهاي قرمز در طحال جمعآوري مي شود كه عصبي و افسردگي خواهد شد ( PH<6) است.
بلغم: امروزه اكثر بيماريها از طريق بلغم است كه همان سرد و تر است (اسيدي و سديمدار كه در طب قديم آب گفته ميشد) جالب اينجاست كه يك هماهنگي بين سيستم دفاعي يا بلغم و به قول امروزيها سيستم لنفاويك وجود دارد كه با اين غذاهايي كه مي خوريم اين سيستم به هم مي خورد متأسفانه امروزه بيماريهاي ايدزي زياد شده است كه با تخريب سيستم دفاعي بدن كار مي كند.
بيماري هست به نام هوچكينز كه همان صرع است و اولين بار ابن سينا كشف كرد ولي الان شخص ديگري به نام هوچكينز ثبت شده است و درماني كه اين شخص مي دهد همان است كه ابن سينا ميدهد برويد داخل كتاب قانون ابن سينا هست.
بغلم سرد و تر هست: كسانيكه سردي زياد بخورند بغلم فعال مي شود مثل ماست، چاي، .... هميشه دوست دارند يكجا بنشينند زير چشمها پف مي كند روز دير از خواب بيدار مي شود بي حال هستند بلغم يا سيستم دفاعي داراي 6 نوع گلبول سفيد هست مثل اريتروسيتها و لوپوسيتها و .. كه وقتي آزمايش مي دهيد مجموع اينها بايد بشود 100 اگر اينطور نشد اولين مواردي كه سراغ بدن ميآيد روماتيسم مفصلي، درد مفاصل حالا غذاهايي كه هر كدام را زياد يا كم مي كند مي گوييم:
خون (گرم و تر است مثل بازي و سديم در قديم مي گفتند هوا) خون بايد PH آن بالاي هفت باشد و اگر نه به حالت اقما مي رود و اگر هم بالاتر از 4/7 رفت باز هم اگر قند پايين بيايد سرد مي شود و به اقما مي رويم و اگر بالا رود هم به اقما مي رويم در طب قديم به زير PH<7.2 جنون سرد مي گفتند و به PH>7.4 جنون گرم مي گفتند.
از كجا بفهميم كدام در بدن غلبه كرده است: اگر صفرا غلبه كرد طعم دهان تلخ مي گردد يعني صفرا در بيان زياد شده است پس متوجه ميشويد كه اگر خون زياد شد در بدن ما دهان شيرين مي گردد اگر بلغم زياد شد ترش مي گردد و اگر سودا زياد شد شور مي گردد نيازي هم به دكتر نداريم
حالا هر كدام از اين اخلاط اربعه چه كار مي كنند در بدن: صفرا براي هضم و خون هم براي رساندن مواد غذايي به همه سلولها ملغم سيستم دفاعي بدن سودا هم يا سليمان خون موادي است كه طحال را فعال مي كند اگر فعال نشود گلبول هاي قرمز شكسته نمي شود (به كبد به صورت آهن و پروتئين نمي ) ما با اينها مي توانيم بفهميم كه چه اشكالي در بدن ما است؟
مزاج: هر گاه انسان تعادل اسيدي و بازي و خشك و تري آن بهم خورد به چهار نوع عدم تعادل ممكن است برسد به هر يك از اين عدم تعادلها يك مزاج مي گفتند در طب قديم هم هر كدام از عناصر اربعه كه در بدن بيشتر مي شد يك عدم تعادل درست مي شد پس تعادل اخلاط اربعه براي سلامتي است
نشانه هاي غلبه صفرا : 1- تشنگي و عطش 2- سوزش جگر 3- زبري پوست دست و وصورت 4- زد شدن سفيدي چشم 5- كدر شدن رنگ ادرار 6- عصبي شدن (به علت گرماي زياد در داخل بدن) 7- ناراحتي معده 8- تلخي دهان 9- كم اشتهايي 10- حالت تهوع 11- ترش كردن گلو 12- سردرد و شقيقه درد (نبض مي زند) 13- تاريكي و سياهي رفتن چشم 14- سرگيجه 15- خشكي پوست و ترك خوردن پوست 16- گرمي بدن 17- جوشش فمالمعده (محل اتصال مري به معده) 18- ديدن خوابهاي هولناك 19- پوسته سر يا شوره سر 20- وجود لكه هاي سفيد و قهوه اي در پوست 21- بيماري آلوسي (ريزش موضعي مو) كه از نظر پزشكي كورتون تجويز مي كنند 22- علاقه عجيبي به آب يخ و يخ دارند 23- دچار يبوست مزاج مي شود 24- بهانه گير و تندخو مي شوند (اكثر اين حالتها ايجاد مي گردد)
نشانه هاي غلبه خون: مزة دهان شيرين مي شود 2- سنگيني سر 3- خميازه كشيدن 4- چرت زدن 5- كندي حواس 6- لزج بودن آب دهان (آب دهان كش ميآيد) 7- افراد پرخور هستند 8- زبانشان قرمز قرمز مي گردد 9- بدنشان دچار خارش مي گردد. 10- دچار دمل و جوش مي شوند (در پيشاني و پشت و گرده ) 11- كسالت و خمودگي عجيبي دارند 12- از لثه هايشان خون ميآيد (علتش هم يكياش پرخوري است)
نشانههاي غلبه بلغم: 1- سفيد بدن پوستشان شل مي شود 2- موها زود سفيد مي شود (پنير و ماست و ترشي زياد مي خورند) 3- سردي دست و پا 4- دير هضم شدن غذا (پس عارق ترش مي زنند به خاطر توقف بيش از حد در معده) 5- زياد مي خوابند 6- جاري شدن آب از دهان هنگام خواب (اگر بيماري از دست و پايش شرشر عرق مي ريخت؟ 1- ماست 2- چاي حذف گردد) 7- رقيق شدن آب بيني پس ترشحات بيني زياد است مغز سرد و تر است به همين خاطر از بيني خارج مي شود 8- حالت منگ و گيج هستند و كارهاي دقيق نمي توانند انجام دهند 9- كم حواسي 10- دفع ادرار زياد است ارگ يك نارنگي بخورند خيلي زود دفع مي كنند كه نارنگي بدترين ميوه براي ديابت بي مزه است دو نوع ديابت داريم ديابت شيرين و ديابت بي مزه كه غده هيپوفيز درست كار نمي كند روزانه خيلي زياد آب مي خورند و همان قدر دفع دارند اين جور افراد بايد نارنگي نخورند (در ديابت شيرين قند خون بالاست) 11-سستي و بي حالي ادرار را با فشار زياددفع مي كنند چون ادرارشان زياد است 12- ريزش مو زودتر از موعد مقرر 13- اكثراً دچار درد معده مي شوند و تلخ مي كنند بعد از غذا دروست دارند يكي بدنشان را مالش دهد درد كمر و گرده (بين كتف) 14- دچار پادرد و زانو درد مي شوند 15- دچار بيماري لفوه يا پاركينسون مي شوند 16- دچار بيماري ويتيليگو يا لك و پيس برص يا سفيدي پوست كه حضرت مسيح با كشيدن دست درمان مي كرد و 17- دچار نفرس مي شوند 18- دچارتنگي نفس مي شوند (اگر دو لقمه زياد بخورند نفس بالان نميآيد) مراجعه مي كنند به پزشك آزمايش آسم مي گيرد لوله اي را كه خون مي كنند به حد نهايي نمي رسد مي گويد ريه ات مشكل دارد در حالي كه معده اشت مشكل دارد 18- دچار تپش قلب مي شوند بخصوص زمانيكهاز خواب بيدار مي شوند 19- يك داخل چشمشان (لكه سفيد) 20- دچار ضعف مثانه مي شوند.
نشانه هاي غلبه سودا: كه در پزشكي جديد نهايت به روان پزشك و در نهايت به امين آباد مي روند (ديوانه خانه) 1- فوقالعاده حرص مي خورند 2- خستگي و كوفتگي بدن كه با كسالت فرق دارد (بيش از حد) 3- لاغري 4- پژمردگي 5- اصلاً نشاط ندارند به هيچ
وجه عدس نخورند 6- دچار يبوست شديد هستند (هفتهاي يك بار دستشويي مي روند) شخصي كه در بيمارستان افتاده بود و فشارش را نمي توانستند كنترل كنند هي مي رفت بالا و پائين به او گفتم مزاحت چطور است گفت خيلي خوب است هفته اي يكبار دستشويي مي رفت و ديگر عادت كرده بود و مي گفت خوب است گفتم اينها را بخورد تا مزاجش كار كند آنوقت اعصاب درست مي شود و فشارش نرمال مي شود پزشكان كاري ندارند كه مزاج كار مي كند يا نه...7- افراد فوقالعاده خودخوري هستند با ديدن مناظري كه ممكن است اصلاً ربطي به او نداشته باشد شروع به خودخوري مي كند 18- سوزش هنگام دفع ادرار 19- ادرار آنها به سياهي و خاكستري مي زند 20- اكثراً دچار تهوع مي شوند 21- هنگام اجابت مزاج قيري است چون يك هفته مانده است (وقتي از امام صادق عليهالسلام مي پرسند علت انگل چيست مي فرمايند توقف غذا بيش از حد در در روده) آنوقت سم در روده ايجاد مي شود سم پتومائين ايجاد مي گردد و دفع نمي شود جذب و وارد خون مي گردد 22- دهانشان بوي بد و عفونت مي دهد به همان علت جذب عفونت روده شان است 23- كليه شان هم از كار مي افتد چونكه خون آلوده ا ست به گازهاي سولفورو.... 24- تاريكي چشم هميشگي (در صفراوي موقع بلند شدن است) وقتي به پزشك مراجعه مي كنند دو سه تا عينك به آنها مي دهد كه اگر مزاج خوب كار كرد ديگر نيازي به عينك نيست. 25- تيرگي رنگ صورت و پوست 26- خوابهاي آشفته و هولناك مي بينند . (صفراوي مزاجها جنگ و ستيز و پرت شدن از بلندي مي ديدند) ولي اينها خوابهايشان اندام غير متناسب است 27- شب كوري 28- فكر زياد 29- سوزش معده 30- لكه هاي سياه در بدن مي شوند (صفراويهاي لكههاي قهوهاي و سفيد بود) 31- آماده براي گرفتن جزام هستند 32- فوقالعاده بدنشان خارش دارد قديم سودا مي گفتند خارش و ترك و خون آمدن 33- رودههايشان قولنج مي كنند كه همان كوليت است كه در غرب شايعي است درممكت ما هم به علت خوردن نوشابه و مايعات همراه غذا سات 34- فراموشي و حرص خوردن زياد.
افراد مي توانند خودشان را با اين نشانه ها چك كنند:
غذاهايي كه براي هر مزاج مفيد ومضر است: كلاً غذاهاي چرب و شيرين صفرا را زياد مي كند. و سرخ كردني همينطور غذاهاي مانده و شور و نمك سرد و بيات سودا را زياد مي كند و جالب است كه هر گاه مريض شديد اتوماتيك وار به غذاهايي علاقه مند مي شويد كه برايتان ضرر دارد پس هر گاه به سمت يكي از عدم تعادلها رفتيد اتوماتيك وار به غذاهاي تشديد كننده عدم تعادل علاقه مند مي شويد مثلاً مي گوييم ماست نخوريد مي گويد كه من نمي توانم من مي توانم تمام غذاها را ترك كنم ولي اين يكي را بي خيال پس هرگاه كسالت داشتيد هر غذايي علاقه داشتيد نخوريد.
غذاهاي مفيد براي صفراوي مزاجها: بهترين ميوهها و درمان : انار و شاهتوت ( كه شاهتوت بهترين داروي هپاتيت است) ـ زرشك، تمشك، زردآلو، هلو كه جايگزين آستومينوفون در پايين آوردن تب است) اگر در فصلي نبود برگه هلو خيس كنيد و بدهيد و اگر نبود از كنسرو هلو استفاده كنيد، خيار، كاهو، هويج، روغن زيتون، روغن كنجد، سييب (يكي از بهترين داروها براي همه بيماريها) گلابي، سوپ جو، كدو خورشتي، خوراك قارچ.
اگر كسي دچار بيماري كبدي مثل هپاتيت شد اولين اقدامي كه بايد بكند فرآورده حيواني و غذاي سرخ كردني را به هيچ وجه به مدت 40 روز لب نزند . ان شاءالله بعد از تست آنتي ژن منفي ميشود (اسفناج ـ گشنيز ـ كدو حلوايي ـ نخود فرنگي، عدس، ماش، عدس براي موداوليها اصلاً خوب نيست، جودوسر، ليمو عماني ،اگر پوست عدس گرفته شود يك مقدار از سردياش كم ميشود و بذرهاي متين، بهترين غذا سوپ جو است (هپاتيت و يرقاني و بيماريهاي كبدي سوپ جو خيلي خوب است)
غذاهايي كه براي بلغمي مزاجها مضر است كه از لحاظ پزشكي مي گويند بدن عليه خودش انقلاب كرده متوجه باشيد كه بلغم 6 نوع گلبول سفيد داخلش هست كه نفش سيستم دفاعي را ايفا ميكند كه اگر اين غذاها مضر را خورديد ارتيروسيت توليد مي شود و سيستم دفاعي ضعيف و گورستان آنتي در مفاصل انسان است و دچار روماتيسم مفصلي مي شويم و كساني كه دچار روماتيسم مفصلي هستند آزمايش ESR خيلي بالاست كه ميزان رسوب گلبولهاي سفيد در مفاصل را نشان مي دهد كه پزشكان كورتون مي دهند كه خودش آثار جانبي زيادي دارد. پس غذاهايي كه براي بلغمي مزاجها مضر است:
1- لبنيات (اينكه مي گويند ماست خوب است اين اشكالهاي ايجاد ميكند در افراد بلغمي و سوداوي مزاج)
2- انواع و اقسام ترشي ليته و شور( كه سودا را هم زياد مي كند) [جلوتر غذاهاي جايگزين را خواهيم گفت در بخش غذاها] 3- سيب زميني 4- عدس 5- قارچ 6- گوشت گاو و گوساله 7- گوشت سفيد (دقت كنيد كه گوشت سفيد بجز مرغ ماشيني خوب است البته آنهم نه براي اين مزاج عليالخصوص روماتيسي ها) 8- چاي بدترين سم است براي اينجور افراد و قهوه و مسكافه 9- ميوهجات ترش و كال 10- نارنجي و كيوي و گرمك و خيار پوست كنده چرا؟ چون سيستم بلغم را فعال مي كند آنگاه اريتروليتها توليد و مرگ و ميرها بالا مي رود و آنها هم رسوب مي كند در مفاصل انها هم ديگر نمي توانند مفاصلشان را تكان بدهند و مفاصل از بين مي رود و...
گرمك بر خلاف اسمش سرد است و طالبي گرم است (در جزوه آمده است) 11- ليموشيرين 12- ساندويچي 13- زودپزشده و فريز شده 14- اگر خواستند سوپ جو بخوردند حتماً بايد زنجبيل داخلش بريزند.
غذاهاي مفيد براي بلغمي مزاجها (مخصوصاً روماتيسي ها و...: 1- گوشت هاي مفيد: شتر، گوسفند، كبوتر، سار، گنجشك 2- از ادويهحات: هل، دارچين و زنجبيل (بهترين است) ، زيره، زيناين، سورنجان، خولنجان (اين دو تا ريشه است) اينها را اگر تركيب كنيم و بدهيم به بيماريهاي روماتيسي ديگر دردش آنها را اذيت نمي كند 3- سير و موسير و خردل 4- سبزيجات: كلم، مارچوبه (ترد و خوشمزه ) هويج، كدو حلوايي 5- ترشيجات: ليمو ترش تازه كه فوقالعاده است براي روماتيسي ها 6- حبوبات: گندم، نخود و همچنين جز هندي (گردوي هندي) مثل نارگيلي كوچك است سبزيجات: كرفس، نعنا، ريحان، جعفري، مرزه
كلاً غذاهاي گرم خوب است (جزوه تكميلي) از بذرهاي ملين (روان كننده) بيشتر از قدموه شيرازي استفاده كنند و خانمهايي كه مشكل زنان دارند از اسفرزه استفاده كنند.
كشك را به اين صورت استفاده كنيد براي افراد روماتيسي و خانمهايي كه در حال يائسگي و يا آنهايي كه براثر استفاده از داروها و دوش نگرفتن و آفتاب نگرفتن (كشك يكي از لبنياتهاست مي توان استفاده كرد با اين تركيب كه ميآيد) دچار پوكي استخوان شده اند : بادام + گردو + فندق + پسته + كنجد (با پوست چون كلسيم زيادي دارد)، پونه كوهي، زنيان زيره سياه + زيره سبز+ رازيانه + سياه دانه + كشك : هر كدام 100 گرم غير از زنيان 50 گرم (زيره سياه و سبز ) هم 50 گرم (سياه دانه و رازيانه) 25 گرم و كشك هم (750-500 گرم) همه را آسياب مي كنيد خوب مخلوط مي كنيد + براي خوشمزگي جز هندي 50 گرم + زعفران هم يك مثقال (براي پوكي استخوانيها خيلي خوب است)
براي روماتيسم و ناراحتي مفاصل: زعفران (يك مثقال)، سورنجان 50 گرم، خولنجان 50 گرم زنجبيل 50 گرم دارچين 50 گرم هل (5 مثقال) بصورت كپسول شود و روزي 2 قاشق چايخوري يا 2 و 3 كپسول كه اين دوا بجاي كورتون است و مسكن درد اينها را آسياب كنند كه 2 قاشق چايخوري بعد از غذا بخورند و با معده خالي نخورند (بيماران آرتريدورماتوئيد)
غذاهايي كه ايجاد سودا مي كند و براي سوداوي مزاجها مضر است: ماهي دودي، غذاهاي مانده و بيات و نمك سود و شور، گوشت پير، پنير (مداوم صبحانه پنير مي خورند)
(گوشت پير: رنگ خيلي قرمز تيره است و گوشت حيوان: حدوداً صورتي خوشرنگ و اگر به سفيدي بزند خيلي كوچك است و خوب نيست) گوشت گاو
غذاهاي مفيد براي سوداوي مزاجها: خوردني غذاهاي گرم و تر چون سودا سرد و خشك است، چون اين افراد دچار يبوست مي شوند بهترين غذا، غذاهاي ملين (سوپ جو، پاچه گوسفند+ زنجبيل، زعفران) بعد وقتي كه مزاجشان راه افتاد غذاهاي گرم بخورند مثل عسل (مداوم)، قدومه شيرازي (بذرهاي ملين)، بهترين: توت انجير، خرما، كشمش عالي است از ادويهجات: هل، دارچين، زيره و زعفران با آب گرم هم طهارت بگيرند آب يخ و ماست و چاي كه خيلي دوست دارند نخورند شيريني (بلغمي ها و سوداوي برايشان فوقالعاده است ولي صفراوي و اموي نخورند)
چهار مغز (بادام، گردو، فندق، پسته) (عزيزان دقت كنند قديميها مزاجها را مي شناختند به همين علت كشك را با پونه و گردو مي خوردند و كشك بادمجان مي خوردند و كشك و كدو نمي خوردند چون سرد و گرم مخلوط شود به حالت تعادل برسد هيچگاه ماست و ترشي را كنار ماهي نمي ديديد ولي امروزه اينها را به افراد سرد مزاج ميدهند و صرع ميگيرند و تا چند سال داروي شيميايي مجبورند استفاده كنند. خدا خودش ترشي و شور طبعي آفريده است شور طبيعي در صفري است كه اعراب استفاده مي كنند در بيابان فراوان است مثل شويد مي ماند بجاي خيار شور استفاده كنيد به نام علف شور ترشي : ليمو ترش، زرشك، انار، ريواس شيريني: عسل، خرما )
چهار مغز، كنجد با پوست، بادام هندي هر كدام 100 گرم آرد جوانه گندم 200 گرم، 250 گرم عسل، يك جعبه رطب بدون هسته 800 گرم، زعفران يك مثقال پودر نارگيل 100گرم، دارچين 50 گرم، زنجبيل 2 مثقال، هل 5 مثقال همه را آسياب مي كنيم با خرما و عسل مخلوط مي كنيم بصورت حلوا در ميآيد چند قاشق روغن زيتون اضافه مي كنيم روي يك ديس پهن مي كنيد و روي آن پودر پسته و نارگيل مي پاشيد و بعد برش مي دهيم (بعد از گذاشتن در يخچال) و جدا مي كنيم از سيني (سرشار از انرژي است اگر صفراوي مزاجها استفاده كردند بعدش چند خيار استفاده كنند تا مشكل پيش نيايد تا يك هفته مي تواند بماند به شرطي كه رويش سلفون بكشيد و داخل يخچال باشد. جوانه گندم هم به اندازة بند انگشت شد پهن مي كنيد و وري يك سيني خشك شد آسياب مي كنيد از الك عبور مي دهيد عبور كرده مي شود آرد جوانه گند م و باقي مانده را داخل سوپ مي ريزيم. براي اينكه جوانه ها بو نگيرد هر روز آب را عوض كنيد و داخل يخچال باشد ريشه و گندم همه را با هم خشك كنيد و آسياب كنيد.
مزاجها مي تواند در طول يك هفته تغيير كند. اگر جزء هيچكدام نبود مي شود مزاج متعادل
اگر كف دست خيلي عرق كرد (چاي و مسات زياد مي خورند يا اگر ايندو نبود يبوست دارند)
بلغمي ها زودتر سرما مي خورند و بدنشان هميشه خسته است و دوست دارند كسي آنها را ماساژ دهد.
قارچ: پروتئين و اسيد اوريك (هرد و به مقدار زياد) اسيداوريك براي آنهايي كه كبدشان خوب كار نمي كند بهترين فاكتور براي فعال كردن كبد صفراوي مزاجها و آنهايي كه ناراحتي كبد دارند غذاي خوبي است. آنهايي كه واريس شديد دارند موقع بيرون آمدن از حمام دوش آب سرد وگرم روي پاهايتان بگيريد.
ديابت شيرين: با آزمايش خون مشخص مي شود كه قند بالا رفته است. ديابت بي مزه علائم خاصي در آزمايشها نيست و بعضي هورمونها بالا و پايين ميشود بعضي علائم ظاهري، فوقالعاده شخص عطش دارد تا 40 ليتر در روز ممكن است بخورد و بيشتر از 20 ليتر حتماً مي خورد. دفع زياد دارد و همراه اين دفع ها املاح بدن خارج مي گردد و بدن فوقالعاده ضعف شديد دچار ميشود و به حالت اقماء درميآيد سرماخوردگي تارهاي صوتي: بهترين چيز استفاده از بذرهاي ملين است همراه علت است حدود 24 ساعت غذاي پخته و شور و چرب نخورند
توجه: ناراحتي پوستي دو علت عمده دارد 1- از گرم 2- از سردي
نظرات شما عزیزان: